Catz näytti kyntensä, Hongalle toinen peräkkäinen tappio

Naisten Korisliigan sarjakärki Catz oli odotetun kova keskiviikkona Tapiolassa. Vasta yhden tappion tällä kaudella kärsinyt lappeenrantalaisjoukkue karkasi kotijoukkueelta toisella puoliajalla ja vei sarjapisteet 61-86 voitolla.

Honka pystyi hyvällä puolustuspelaamisella pitämään pelin tasaisena avausneljänneksen ajan ja taisteli vielä toisellakin jaksolla hyvin, vaikka Catz venyttikin johtoaan pikku hiljaa. Kolmannen neljänneksen alussa Catzin johto kasvoi nopeasti noin 20 pisteen suuruiseksi, eikä Honka pystynyt enää vastaamaan erinomaisesti puolustaneen ja kovia yksilösuorituksia esittäneen Catzin vauhtiin.

Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu tunnusti vierailijoiden paremmuuden:

• Joukkuepuolustus piti meidät mukana pelissä ensimmäisen puoliajan. Hyökkäyspään viimeistelyssä jäi tänään parannettavaa, mutta Catzin puolustus oli toki erinomaista läpi pelin, Kujansivu kertoi.

Hongan tehot tulivat pääosin Heta Korpivaaralta (18/7) ja Dionne Poundsilta (13/3). Catzilta Elena Reshetko (19/11), Chandra Harris (17/12) ja Chandrea Jones (18/3) olivat iskussa.

Naisten Korisliiga jatkuu Hongan osalta peräti neljän peräkkäisen vierasottelun jaksolla, ensimmäisenä tulevana lauantaina Äänekoskella. Kotikentällä Tapiolassa Honka pelaa seuraavan kerran vasta 6.3, kun paikallisvastustaja EBT saapuu vieraaksi.