C-tytöt 02 SM-turnaus: Nättejä syöttöjä ja selkeitä voittoja

Voitokkaan ensimmäisen SM-turnauksen jälkeen lähdettiin hyvillä mielin helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna kohti Lappeenrantaa ja toista C-tyttöjen SM-turnausta. Sunnuntain agendalla oli ottelut kotijoukkue Catzia sekä tutumpaa naapurikaupungin jengiä Topo vastaan.

Lappeenranta-4-webEnsimmäinen ottelun Topoa vastaan lähti käyntiin mallikkaasti, mutta hyvän alun jälkeen ensimmäisen jakson loppua kohti puolustusdraivi pääsi lopahtamaan ja Topo pääsi pysymään ottelussa mukana viimeistellen ensimmäiselle jaksolle 16 pistettä. Ensimmäinen erätauko tuli hyvään paikkaan ja sisuuntuneet Honka-tytöt palasivat normitekemiseen. Puoliajalle siirryttiinkin jo mukavassa johtoasemassa pistein 18-46. Vastustajan pelatessa paikkapuolustusta oikeastaan läpi ottelun saimme erinomaista harjoitusta paikan murtamisesta. Paikkapuolustus ei kuitenkaan tuonut Topon kannalta toivottavaa tulosta, vaan loppunumeroiksi saatiin selkeät 26-92.

Ottelun jälkeen siirryttiin hyvinkin lyhyelle lepotauolle ennen päivän toista ottelua. Noin puolentoista tunnin tauolla keskityttiin lepoon ja tankkaamiseen. Mm. hedelmät, karjalanpiirakat ja jugurttijuomat tekivät hyvin kauppansa, kun tähtäimessä oli voitto myös toisesta ottelusta.

Iltapäivän otteluun asteli vastaan ennestään meille uusi vastustaja, Lappeenrannan Catz. Selkeästi nuorempi sekä pienikokoisempi vastustaja lähti otteluun ennakkoluulottomasti sekä todella kovalla yrityksellä. Aamuottelua kovemmalla sykkeellä vastaan tullut vastustaja ei luovuttanut tilanteen tilannetta ja vikkelät tytöt puolustivat ja toivat palloa ylös kovalla itseluottamuksella. Catzin tytöt pelasi myös ajoittain mallikasta paikkaprässiä, jonka tosin pelin edetessä pystyimme entistä tehokkaammin purkamaan. Prässin puruista teimme lukuisia näyttäviä koreja pitkien syöttöketjujen päätteiksi. Loppulukemat 84-30 syntyivät loppujen lopuksi hyvällä omalla pelillä sekä huolellisella viimeistelyllä. Mikäli tekeminen jatkuu tällä tasolla, on -03 ja -04 tytöistä koostuvalla Catzin C-tyttöjoukkueella on vielä koripallollisesti loistavia kausia edessä.

Lappeenranta 3Honka nollakakkosten osalta SM-sarja jatkuu jälleen reissuturnauksella 12.3. Turussa. Tuolloin toistaiseksi voittamattomasta Hongasta mittaa ottaa Turun Riento White sekä Rapy LuLu.