B-poikien EYBL-kausi käynnistyi neljällä voitolla

Hongan B-poikien joukkue matkusti Unkarin Budapestiin 20.-23.10 kauden ensimmäiseen EYBL (European Youth Basketball League) osaturnaukseen. Joukkue pyyhki osaturnauksessa pöydän puhtaaksi voittamalla kaikki neljä otteluaan.

Kaikki osaturnauksen joukkueet majoittuivat Budapestin keskustan ulkopuolella hotelli Berliinissä. Ruoka oli hieman vaatimatonta, eikä hotellilla oltu kaiketi varauduttu siihen, miten paljon teini-ikäiset urheilijapojat syövät. Honkalaisjengi aloitti ottelu-urakkansa perjantaina, kirjaimellisesti nälkäisenä.

bpojat2Turnauksen avausottelussa Hongan pojat kohtasivat saksalaisen TS Jahn Munchenin. Ottelu lähti käyntiin hieman tunnustellen, ikäluokan päävalmentaja Niko Nyholmin kuuluttaessa tehokkaamman puolustuksen ja kovemman levypallopelaamisen perään. Vastustaja rokottikin hyvällä prosentilla ja puoliajalle siirryttiin Munchenin johtaessa 12 pisteellä. Liian pehmeä pelaaminen jäi ensimmäiselle puolikkaalle, sillä kolmannella kymmenminuuttisella tilannekovuus löytyi ja Honka taisteli irtopallot itselleen. Löydetty taisteluilme vei honkalaiset seitsemän pisteen voittoon.

Perjantain toisen ottelun alussa ei pehmeyttä havaittu. Pirteä alku vei honkalaiset puoliajalle 10 pisteen johtoasemassa B4SA Inter Bratislavasta. Toisella puolikkaalla Inter pääsi kerran kuromaan eron vain seitsemään pisteeseen, mutta intensiteetin nosto ja irtopalloista taistelu toi jälleen tarvittavan lisäboostin ottelun voittoon. Toinen ottelu Hongalle pistein 73-50.

”Turnauksen ensimmäiset ottelut tarjosivat joukkueellemme jälleen kerran arvokasta kokemusta siitä, kuinka kovaa pelaamista vaaditaan kansainvälisellä tasolla. Olemme saaneet huomata, että vastustajat taistelevat jokaisen tilanteen loppuun asti ja mitään ei otteluissa saa ilmaiseksi.” Nyholm summaa.

Lauantain ainoassa ottelussa vastaan asettui turnausisäntä budapestiläinen Zsiros Academia. Isännillä oli alla yksi tappio ja yksi voitto. Honkalaiset lähtivät peliin kahden voiton siivittämänä hyvällä itseluottamuksella ja veivät ottelun nimiinsä lukemin 66-84.

bpojat-1Yhden ottelun päivä mahdollisti tutustumista Budapestiin ja mahat täytettiin ravintolassa huolella. Paikallisbussi kuljetti joukkueen faneineen vanhaan kaupunkiin katsomaan Fishermans Bastionia, hieno linna korkealla komeine näkymineen kaupungin ylle. Bussin kyydistä ehti nähdä muut ”pakolliset” nähtävyydet, kuten Oopperatalon, Tapanin kirkon ja parlamenttitalon. Pojat kiipesivät mäen päälle hieman väsyneenä, mutta kun settiin liitettiin porrasjuoksukisa jäätelöpalkinnoilla, alkoi kukkulan valloituskin maistua. Turnausmatkoilla kun on mukava nähdä vähän muutakin kuin pelisali. Paluumatka hotellille taittui taksilla ja yksi kuskeista herätti pientä hämmennystä vääntämällä nupit kaakkoon autoradiosta ja joraamalla rokkia villisti liikennevaloissa kattoikkuna avoimena. Joku taisi veikkailla, että kuskin ruokajuomaksi oli valikoitunut muutakin kuin vettä… Tiedä sitä, kaikki ehjin nahoin kohti viimeistä pelipäivää ja kotimatkaa.

Osaturnauksen viimeisessä ottelussa vastassa oli London United. Kaksi ensimmäistä jaksoa ottelu kulki melko tasaväkisissä tunnelmissa. Puoliajan jälkeen kopista kentälle palasi kuitenkin Honka – game face on. Kolmas jakso honkalaisille lukemin 28-5 ja neljäs 19-11. Voittopisteet kotiin 82-50.

Seuraava osaturnaus Hongan B-poikien osalta pelataan Unkarin Budarosissa helmikuussa. Nyt paluu arkeen ja kotimaiseen SM-sarjaan. Poikien seuraava SM-ottelu pelataan Summahallilla tulevana sunnuntaina 30.10 klo 15.30 jolloin vastassa LoKoKo Arska.