15-vuotiaat tytöt avasivat EGBL-kautensa Riikassa

Hongan WU15-joukkue aloitti menneenä viikonloppuna urakkansa EGBL U16 Divisioona 2 sarjassa. Ensimmäisessä Riikassa pelatussa osaturnauksessa vastaan tuli 5 joukkuetta 5 eri maasta ja tuloksena oli 3 voittoa ja 2 tappiota.
Avausottelussa vastassa oli tuttu tsekkiläinen SBS Ostrava U15, jonka järjestämässä turnauksessa joukkue oli vieraillut pääsiäisenä. Kuten edelliselläkin kerralla ottelu oli tasainen mutta päättyi lopulta Hongan 62-52 voittoon. Avauspäivän toisessa ottelussa kaatui ruotsalainen Blackeberg luvuin 59-48.
Turnauksen viidestä vastustajasta neljä pelasi jonkin tyyppistä koko kentän paikkaprässiä. Monessa ottelussa honkalaiset onnistuivat hyvin prässin purkamisessa, mutta lauantaiaamun ottelussa latvialaisen Ridzenen urheilullisuus johti peräti 41 menetykseen ja ottelun voitto kirjattiiin Ridzenelle selvin 78-34 luvuin. Toinen tappio tuli lauantaina pietarilaista COP:ia vastaan luvuin 63-51 kun vastustaja sai jäädytettyä Hongan nopean pelin totaalisesti.
Turnauksen viimeinen peli italialaista Pegliä vastaan alkoi vastustajan 0-14 runilla ja paikalle tulleiden tulevien vastustajien scoutit alkoivat jo poistumaan katsomosta. Honkalaisten päät eivät kuitenkaan painuneet ja puoliaikaan mennessä ero oli kurottu jo lähes umpeen. Kolmas ja neljäs jakso mentiin tasatahtia ja aivan loppuhetket oteltiin aikalisiä, sekä taktikoitiin puolin ja toisin. Aivan trillerin lopuksi Auroora Aktan naulasi vapaaheittoviivalta loppunumerot Hongalle 43-40.
Jälleen kerran kansainväliset pelit tarjosivat arvokasta kokemusta pelikovuudesta ja kun vielä EGBL:n sääntöjen johdosta PHYK/HBA:ssa (U16-1D) pelaavat honkalaiset olivat tässä turnauksessa edustuskelvottomia niin moni pelaaja pääsi kokemaan vastuuta uudessa roolissa. Hongan parhaana palkittiin Pinja Vertio.
EGBL kausi jatkuu tammikuussa Puolan Sopotissa.
Terveiset turnausmatkalta lähetti joukkueen valmentaja J-P Sipponen.